Afgelopen zaterdag 2 april was het lab in de stadsbibliotheek aan de Neude alweer voor de derde keer gevuld met mensen die hun spulletjes ter reparatie aan kwamen bieden aan de vrijwilligers van RepairCafé de Bieb. Van de 29 ingebrachte items hebben we er maar liefst 25 kunnen repareren. Daar zat weer van alles bij, zoals een tosti-ijzer, een weegschaal, spijkerbroeken en andere kleding, een fietsaccu-oplader, bedlampjes, een schemerlamp, een versterker, robotzuigers, een Nespresso apparaat, etc. etc. Het was bijna niet te doen binnen de drie uur die we er voor hebben, maar het is weer gelukt!

Het is de bedoeling is dat de reparaties ter leringhe ende vermaeck worden uitgevoerd met de eigenaars samen, maar afgelopen zaterdag maakten we voor het eerst mee dat een gezelschap van drie zussen had besloten het nuttige met het aangename te combineren, door een dagje uit in Utrecht te beginnen met een bezoek aan het RepairCafé. We hebben voor deze ene keer besloten de spulletjes die ze mee hadden genomen te repareren terwijl ze aan de wandel gingen.

Met de opzet van een prachtige website (www.repaircafe-debieb.nl) door Danny, (die ons ook in staat stelt om de reparaties een beetje goed te verdelen over de middag zodat mensen niet al te lang hoeven te wachten) en de vervaardiging van een strakke poster door Niels, in combinatie met de tijdige aankondiging door onze gastlocatie de Stadsbibliotheek kunnen we ons verheugen in een steeds bredere belangstelling. Gelukkig dienden zich ook enkele nieuwe reparateurs aan, zodat we nu een heel divers team hebben wat betreft leeftijd en specialismes, en een heel gelijkgestemd team wat betreft saamhorigheid, kunde en de zin om aan te pakken!

Op naar de volgende editie op zaterdagmiddag 7 mei van 13.00 tot 16.00!